КРИМИНАЛНО

ТЪМНАТА СТРАНА НА ЖИВОТА

Бившият зам.-шеф на 3-о РУ в Пловдив жали присъдата си за подкуп

Бившият зам.-шеф на Трето районно управление в Пловдив – Стоян Павлов, жали наложената му на първа инстанция присъда. Той получи една година и шест месеца условно с изпитателен срок от три години.

Припомняме, че полицаят бе обвинен за това, че на 3 октомври е взел подкуп от 300 лева от ало измамници, за да не изпълни служебните си задължения. Според прокуратурата той е прибрал 300 лева от удар от 1300 лева на ало измамници. Полицаят не е съобщил за извършена измама, пише Traffic News.

Павлов се оказал в полезрението на свои колеги случайно. Криминална полиция следяла банда телефонни измамници и засекли един от посредниците да контактува с полицейския началник. Случаят бил докладван на директора на полицията ст. комисар Атанас Илков, който съобщил на прокуратурата.

По данни на полицията и прокуратура, над 180 хиляди лева са прибрали измамниците за месец септември 2017 година от възрастни пловдивчани.

Павлов се изправи пред Апелативен съд – Пловдив. В лицето на защитниците си – адвокат Красимир Елдъров и Георги Кутрянски, той бе депозирал жалба за отмяна на първоинстанционната присъда.

Интересно бе становището на представителя на държавното обвинение. Прокурорът по делото не оттегли протеста си, но не го и потвърди. Въпреки това обвинителят поиска да бъде приложено делото на един от основните свидетели срещу Павлов и осъден за ало измами – Калин Димитров.

Подобно искане бе отправено и от защитата на ексначалника на пловдивското районно. Адвокат Кутрянски пожела да се приложи и справка за предишни осъждания на Димитров, както и преразпит на същия. Да даде показания отново, юристът поиска и за другия свидетел – Димитър Рангелов. Причината – противоречия в предишните разпити.

Адвокат Елдъров пък помоли в съдебна зала да се призоват Тошка и Лазар Каракашеви. Те са пловдивчаните, които да били жертва на ало измамниците.

„До момента не са били призовавани. От техните думи ще стане ясно колко са били предоставените на измамниците пари. Дали въобще са техни и на кого са ги предали”, каза пред магистратите адвокат Елдъров.

Всички искания и на двете страни в процеса бяха уважени от съдебния състав. Делото бе отложено за началото на декември, като тогава ще се призоват всичките поискани от защитата свидетели.

Междувременно Стоян Павлов е завел жалба до съда в Страсбург, относно уволнението му. В София ВАС е потвърдил заповедта на Вътрешния министър за освобождаването на ексначалника от поста. Сега казусът ще се гледа от съда по правата на човека.И до днес Павлов смята, че е умишлено натопен, заради поста, който е заемал.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЖИВОТЪТ

Coфиянeц e прeмeтнaл лoтaриятa, кaтo фaлшифицирaл билeти в Бeркoвицa, cъoбщихa oт пoлициятa в Мoнтaнa. 28-гoдишeн житeл нa cтoлицaтa прeпрaвял билeти oт Нaциoнaлнaтa лoтaрия. Тoй прoбутaл...

Дeceтки жрици нa любoвтa зaрaбoтвaт cрeднo пo oкoлo 100 лeвa нa чac в Кърджaли. 90 нa cтo oт тях ca „гурбeтчийки“ в рeгиoнa, идвaщи oт...

Двaмa млaди пoлицaи cмeнихa cпукaнaтa гумa нa възрacтeн шoфьoр. Cлучкaтa ce e рaзигрaлa нa булeвaрд "Вacил Aприлoв" в Плoвдив, a гражданин е споделил видeo, впeчaтлeн...

Нaрoднaтa мъдрocт кaзвa пo-дoбрe ужaceн крaй, oткoлкoтo ужac бeз крaй. Нa cвoe зaceдaниe нa 10 нoeмври 1989 г. Цeнтрaлният кoмитeт нa БКП в Бoянa ocвoбoждaвa...

Младият кардиолог д-р Владимир Иванов от МБАЛ-Пазарджик е спасил петима пациенти, извършвайки по спешност през последното денонощие коронарна ангиопластика. Болните са били с остър миокарден...