КРИМИНАЛНО

ТЪМНАТА СТРАНА НА ЖИВОТА

Майките на брутално убитите Милена и Дарина се обединиха, искат справедливост

Майката на брутално убитата Дари от приятеля й Викторио Александров, подкрепи семейството на жертвата от Куртово Конаре- Милена в съдебното заседание. Ваня Министерска бе пристигнала тази сутрин от София и застана редом до роднините на Динова.

Убийството на Милена стана през декември 2016 година. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите, пише Traffic news. Ден след убийството Рангелов бе задържан, а през 2018 година осъден на две инстанции. Той получи 14 години затвор, но ВКС отмени присъдата заради грешки, допуснати в хода на процеса.

Илиян Рангелов отново се изправи пред Окръжен съд днес. Делото срещу него бе рестартиран заради грешки още на първа инстанция. Днес бе направен опит процеса да бъде стартиран, но до разглеждане на въпросите в разпоредително заседание не се стигна. Причината – адвокатът на Рангелов не се появи в залата, поради отпуск.

Семейството на Милена за пореден път се срещнаха с Илин. Последният за миг не погледна брата и бащата на жертвата. В залата, за да окаже подкрепа към семейство Диневи бе дошла майката на Дари. Младата жена и детенцето й – Никол на 1 годинка, бяха убити от Викторио Александров – „баща“ на малката Никол! Зверството стана на 29.10.2018г. в София .

Александров застреля Дарина в апартамента им в софийския квартал „Надежда“, в който в който живеели на семейни начела, а след това с куршум в главата убил и дъщеричката си Никол.

В момента двете семейства – това на Милена и на Дарина, са обединени в една обща мъка и с една обща цел – убийците на двете жени да получат доживотен затвор.
Майката на Милена – Ангелина и Ваня се запознават покрай двата казуса, свързани с тежките престъпления. Започват комуникация и решават, че когато се обединят „ще са по-силни” и справедливостта ще възтържествува. Това споделиха близките на Динева пред наш репортер.

“Искаме обективна и справедлива присъда, отговаряща на два отнети живота, единият от които, на собственото му дете! Искаме процес без прилагане на съкратено съдебно следствие, и без намаляване на присъдата с 1/3!”, пише Ваня в личния си профил. Тя е създала петиция в интернет пространството за отмяна на съкратено съдебно следствие при тежките умишлени престъпления.

Министерска е категорична, че ще се бори до край със всички средства, докато убиецът на дъщеря й внучето й не получи доживотен затвор.

Всеки ден тя отброява дните от жестокото убийство. Припомня на хората, които я познават за нейните „две момичета”.

„Хората не бива да забравят. Хората трябва да знаят. Ако случаите имат гласност има надежда за справедливост. Не искаме убитите ни деца да са част от статистиката. Искаме да покажем всички жертви, да покажем техните истории и присъдите на убийците”, сподели пред наш репортер Нина, близка на Милена.

На 10 октомври Ваня отново ще бъде в съдебната зала. Семейството на Милена също за пореден път ще се сблъскат с Рангелов. Какво ще пледира последният, предстои да разберем след по-малко от месец.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЖИВОТЪТ

Румъния и Гeрмaния ca нaй-cурoвитe държaви зa бългaрcкия шoфьoр. Причинaтa - тaм ca били oтнeти нaй-мнoгo шoфьoрcки книжки и cвaлeни нaй-гoлям брoй рeгиcтрaциoнни нoмeрa. Тoвa...

Поредна, 7-месечна ефективна присъда, ще изтърпи 48-годишният старозагорец Евгений Коцев, който през лятото беше задържан по обвинение, че упражнява лекарска професия без да има необходимото...

СДВР провежда спецоперация по издирване на феновете, показали расистки жестове по време на мача България-Англия в София. До момента петима от тях вече са открити...

Председателят на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев е бил арестуван като част от акцията на държавата срещу футболната централа. Разследването на прокуратурата е по...

Мъж от град Хисаря отнесе абсурдна глоба за това, че се возил в лек автомобил, без да има шофьорска книжка, пише Plovdiv24. Незнайно как ченгетата...