КРИМИНАЛНО

ТЪМНАТА СТРАНА НА ЖИВОТА

Мъжете, стреляли по жена край Пловдив, дължали пари на мъжа й

Мъжете, стреляли по жена край Пловдив са стари познайници на полицията. 23-годишният Илия и 32-годишният Георги са от Първенец и са познавали мишената си от години.

Припомняме, че в неделя 28-годишна шофьорка позвънила в полицията и съобщила, че в участъка между Брестник и Пловдив от движещ се пред нея лек автомобил „Воксхол“ бил произведен изстрел с оръжие във въздуха, пише Traffic News. Докато извършвала изпреварване на същата кола, стрелбата се повторила. Униформените спрели „Воксхол“-а край кръгово кръстовище на разклоните за Брестник, Белащица и Пловдив.

В рамките на проверката е установено, че през прозореца си е стрелял 23-годишен пътник на предна седалка. Иззето е и оръжието – газов пистолет, собственост на 32-годишния шофьор.

Илия и жената – Лиляна, са се познавали. 23-годишното момче е работило при мъжа й, но преди 4 месеца е завлякъл работодателя си с 1000 лева.

В неделя семейството на Лиляна са били на гости в Брестник. Тя и съпругът й забелязали двете момчета – Георги и Илия, в центъра на населеното място. Те се опитали да спрат колата и да се разберат с по-младия, кога ще върне парите. Присветнали с фаровете на автомобила си, за да дадат знак на водача да спре, но той продължил към изхода на селото. Лиляна и мъжът й тръгнали след тях. На шосето обаче, от левия прозорец се подал пистолет, а пасажерът произвел изстрел по семейството.

„Решихме да ги изпреварим, но когато се изравнихме с колата на Георги, Илия отново насочи пистолета към нас и стреля. На кръговото на Белащица спряхме колата и препречихме движението на момчетата. Междувременно се обадих на полицията. Георги ме помоли да не сигнализирам до МВР за инцидента, а Илия седеше в колата. Докато дойдат униформените, пристигнаха близки на момчетата. С тя имаше и момиче – гадже на Илия. Нейните родители дори ни заплашваха”, заяви пред наш репортер Лиляна.

След като пристигнали униформените, момчетата били задържани и отведени в районното. Там били и Лиляна с мъжа й.

„Георги ми заяви там, че пистолетът бил законен, с изрядни документи и същия можел да го дава на когото поиска. Каза, че ще се отърве от всичко, тъй като има връзки в Първо районно и цялата вина ще стовари върху нас. Нещо повече, момчетата казаха на полицията, че аз и мъжа ми сме ги следели от Куклен до кръговото, че сме ги притискали с колата и те са били жертва. Стреляли за самоотбрана. Пред районното отново имахме кавга от близките на Илия и Георги”, допълва потърпевшата жена.

Тя разказа още, че два часа след ареста Георги е бил освободен. По време на задържането му, лекар е посетил районното, тъй като 32-годишният мъж вдигнал високо кръвно. Пред ПРУ-то била майката на Георги, която повтаряла, че синът й не е виновен, а Илия.

„Когато тръгнахме, полицията ни предупреди, че колата на Георги е все още на пътя. Той няма право да я мести до следващия ден. Точно час след тръгването ни от полицията, видях Георги със същата кола в квартал Кючук Париж.

По официални данни на полицията и двамата са задържани за 24 часа, но това не е така. Георги бе пуснат веднага. Това е недопустимо – предал е пистолет на лице, което според полицията е криминално проявено. Той трябва да е под отговорност също”, възмущава се Лиляна.

Тя е категорична, че ще подаде жалба срещу двамата в прокуратурата. Жената е притеснена, както за нея, така и за 7 -годишното си дете, тъй като мъжете може да търсят отмъщение.

Георги и Илия са от село Първенец. Почти цялото село познава младежите. От жителите на населеното място научихме, че и двамата са стари познайници на полицията и дори на съдебната система.

Оказва се, че малкият брат на Илия е едно от децата, претърпели инцидент с фатален край на язовира край Марково в края на януари.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЖИВОТЪТ

Румъния и Гeрмaния ca нaй-cурoвитe държaви зa бългaрcкия шoфьoр. Причинaтa - тaм ca били oтнeти нaй-мнoгo шoфьoрcки книжки и cвaлeни нaй-гoлям брoй рeгиcтрaциoнни нoмeрa. Тoвa...

Поредна, 7-месечна ефективна присъда, ще изтърпи 48-годишният старозагорец Евгений Коцев, който през лятото беше задържан по обвинение, че упражнява лекарска професия без да има необходимото...

СДВР провежда спецоперация по издирване на феновете, показали расистки жестове по време на мача България-Англия в София. До момента петима от тях вече са открити...

Председателят на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев е бил арестуван като част от акцията на държавата срещу футболната централа. Разследването на прокуратурата е по...

Мъж от град Хисаря отнесе абсурдна глоба за това, че се возил в лек автомобил, без да има шофьорска книжка, пише Plovdiv24. Незнайно как ченгетата...