КРИМИНАЛНО

ТЪМНАТА СТРАНА НА ЖИВОТА

Сводникът на Ива: Аз й бях само охрана, не съм гледал какво прави с клиентите си

Сводникът на 24-годишната Ива Николова от София – Симеон Салтиров, твърди, че е бил охрана на момичето през последната година и половина. Пред TrafficNews мъжът заявил, че действително младата жена се е занимавала с проституция и той е знаел за това, но имал ангажимент само да я пази вечер за по два часа, в апартаментите, в които тя предлагала услугите си.

„Да, те са се случвали такива неща, но аз съм бил охрана. Какъв сводник мога да съм аз? Мога ли да те накарам нещо насила да направиш сега? Аз съм взимал 30 лева за охрана, това е”, обясни пред Салтаров.

Обвиненият за сводничество коментира още, че проституцията не е незаконна. Пред медията ни той изреди общо три сайта, от които открито можеш да поръчаш компаньонка, а в самата платформа са предоставени снимки и кратки описания на всяко едно от момичетата. В офертите пише каква е цената за „клиентите”, какво включва тя и кои са най-силните и усъвършенствани качества на компаньонките.

„Нещо лошо има ли в това? Щом е незаконно, защо не я вкараха в затвора? То не е забранено, но не е и разрешено, то е клатещо се положение. Какво ще и направят? Нищо.

Аз не съм й светил какво е правила. За да кажа нещо, че е правено, трябва да си го видя с очите. Аз с очите си не мога да го видя. Приемаме го така: вие сте момиче, което влиза с клиент в стаята. Какво точно правят, аз не виждам. Аз не мога да вляза вътре, стоя и чакам”, обясни Салтаров.

По думите на Симеон в обвинителния акт срещу него са посочени дати от 2016 година, за които се твърди, че той е бил заедно с Ива на определени адреси. Салтаров обаче е категоричен, че контактът му с Николова започнал чак миналата година.

„Неслучайно специализираната прокуратура води 10 месеца досъдебно срещу мен и някакви глупости изписва и нямат никакви доказателства. Някой иска да се издигне в службата, но това няма да стане“, обясни Салтаров.

Попитан дали Ива ще свидетелства срещу него и дали вече е дала показания, в които да твърди, че Симеон и е сводник, той отговори така:

„Всеки може да манипулира показания в някое районно. Тя може да каже много неща, те трябва да се докажат, разбирате ли? В момента, в който влезете в едно районно и ви погнат с една психическа атака, вие сте способна да кажете всичко, само и само да ви пуснат на свобода“, коментира Салтаров.

От думите на Симеон става ясно, че в обвинението е замесена и неговата съпруга. Тя ни посрещна с агресивно поведение и заяви, че когато е била задържана, е припаднала и въпреки това никой не се е погрижил за нея. След като била пусната от ареста, се погрижила да си набави епикриза.

„Как да ви обясня, тези момичета, ако са привлекателни, ако става нещо в тях, те ги отвличат. Например, за да работят за тях. Сводник означава да и взимам всички пари и да и давам, колкото да се прехранва. В един сайт – там и е била обявата. Като на всяко едно момиче от тези 560 момичета“, обясни Симеон.

Салтаров твърди, че приключил „служебните“ си взаимоотношения с Ива, три месеца преди да бъде задържан.

„Аз и казах, че не искам да се занимавам с тези неща и не ми е по сърце да го работя това. Тя си нае апартамент на друго място и те се мъчат да ме обвинят, че този апартамент е мой. Само че договорът за наем е на нейно име, не на мое. Аз не съм живял в този апартамент, в който я хващат, че работи. Даже не съм стъпвал там“, допълни обвиненият за сводничество.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:
error0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ЖИВОТЪТ

Румъния и Гeрмaния ca нaй-cурoвитe държaви зa бългaрcкия шoфьoр. Причинaтa - тaм ca били oтнeти нaй-мнoгo шoфьoрcки книжки и cвaлeни нaй-гoлям брoй рeгиcтрaциoнни нoмeрa. Тoвa...

Поредна, 7-месечна ефективна присъда, ще изтърпи 48-годишният старозагорец Евгений Коцев, който през лятото беше задържан по обвинение, че упражнява лекарска професия без да има необходимото...

СДВР провежда спецоперация по издирване на феновете, показали расистки жестове по време на мача България-Англия в София. До момента петима от тях вече са открити...

Председателят на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев е бил арестуван като част от акцията на държавата срещу футболната централа. Разследването на прокуратурата е по...

Мъж от град Хисаря отнесе абсурдна глоба за това, че се возил в лек автомобил, без да има шофьорска книжка, пише Plovdiv24. Незнайно как ченгетата...