Абсурд: Шофьор стои месеци без книжка, въпреки платените си глоби

Абсурд: Шофьор стои месеци без книжка, въпреки платените си глоби

Шофьор издирва книжката си по трасето между Велико Търново и София. Всичко започнало, когато мъжът бил спрян за проверка и се оказало, че има да плаща глоби.

Александър Панев пътувал от София към Велико Търново. На влизане в града го спират за проверка. Полицаят му казва, че има неплатени глоби и по закон книжката му трябва да бъде отнета.Така и става.

„Извикаха ме до патрулката и ми издадоха свидетелство за отнемане на книжката. Още на следващия ден заплатих всички дължими глоби. Това се случва на гише за електронно плащане във Велико Търново”, обяснява Александър пред Нова тв.

Когато се прибира в София, Панев пробва да си вземе книжката. На гишето в столицата разбира, че има още едно неплатено задължение от 2016 г. Заплаща и него. Служителка му обяснява, че книжката му все още не е пристигнала от Велико Търново и той трябва да дойде отново след седмица.

„Работата ми е свързана с много движение и автомобилът ми е нужен. След седмица отново отидох за книжката си, като показах всички платежни документи. Казаха ми, че не знаят къде се намира документът и трябва да се върна отново след седмица”, разказва Панев.

„Най-лесното е да има ПОС терминали във всяка патрулка. Така всеки добросъвестен човек, който иска да си плати ще може да го направи веднага. Има много хора, които не искат да си плащат и те трябва да бъдат принудени. Но тези, които искат да си платят нямат нужда от неудобства”, смята Илия Тодоров от Българска асоциация на пострадали по катастрофи.

От МВР Велико Търново отговарят, че вече тече проверка по случая. Ако се установи, че служител е проявил небрежност – той ще бъде наказан. Часове по-късно книжката на Панев пристига в София.