Аварийни екипи разчистват паднали клони и дървета след бурята в София

Аварийни екипи разчистват паднали клони и дървета след бурята в София

20 сигнала за паднали клони, дървета и наводнени улици са получени в столицата заради проливния дъжд снощи, съобщиха от Столичната община, а в момента аварийни екипи разчистват щетите след бурята.

Наводнен бе и подлезът пред Министерския съвет. За кратко беше променен маршрутът на трамваите по линия 6 заради паднало дърво на контактно-кабелната мрежа. Авариен екип на общината изпомпваше водата от улици в квартал „Лозенец“.

Междувременно сметопочистващ камион се обърна на столичния булевард „Христо Ботев“ и улица „Позитано“. Инцидентът е станал на пешеходна пътека.

Камионът е поднесъл заради хлъзгавата настилка в опит да спре на двама преминаващи велосипедисти. По чудо няма пострадали.

„Ситуацията е спокойна. Имаме няколко екипа, които работят в Банкя за отводняването на една къща. Има 18 сигнала за паднали дървета. Най-важното е наблюдаваме реките, където има вероятност при по-силни валежи да наводни пътното платно. Така че наблюдаваме в момента Перловска река“, обясни Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“.