Авджия гръмна колега, сбъркал го с… глиган

29-годишен жител на твърдишкото село Жълт бряг е настанен с опасност за живота в болнично заведение заради огнестрелна рана в торса. Мъжът е бил докаран по спешност в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ след едва не завършил трагично инцидент по време на лов за диви прасета.

Младият Седат Османов попаднал под обстрела на 49-годишния Осман Мустафов, който бил на пусия в местността Кирязлика малко преди обед на 22 декември. Сачмите за едрия дивеч попаднали в тялото на гонача и разкъсали сухожилието на десния крак, мъжът извадил късмет, че оловният къс бил възпрян донякъде от кожения патронташ.

Ръководителят на ловно-рибарското дружество в Твърдица Димитър Стоилов изказа предположение, че инцидентът е станал при едновременно излизане на подгоненото диво прасе и пострадалия пред дулото на Мустафов.

Раненият е бил с оранжева светлоотразителна жилетка в съответствие с изискванията на лова, но преди обяд в неделя в района се спуснала доста гъста мъгла.Оръжието е било предадено доброволно, образувано е досъдебно производство, от старозагорската болница уточняват, че след направената операция няма пряка опасност за живота на пострадалия.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share