Аверът на убиеца на Милен Цветков обжалва гаранцията, но… плати си

Аверът на убиеца на Милен Цветков обжалва гаранцията, но… плати си

Георги Иванов, спътникът на Кристиан Николов, който блъсна и уби Милен Цветков, обжалва наложената му парична гаранция. През април магистратите му наложиха 10 хиляди лева гаранция, но днес младият мъж поиска да бъде намалена.

В крайна сметка Софийският районен съд отказа да я намали с мотива, че тя е обжалвана след изтичане на законовия срок. Поради тази причина Иванов е внесъл гаранцията.

Георги Иванов е пътувал на седалката до Кристиан Николов – шофьора на джипа, който предизвика катастрофата с Милен Цветков. Иванов е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Младши е обвинен в затаяване на истина за адския удар на пътя.

Aвтомобилът, управляван от дрогирания Кристиян Николов връхлетял управляваното от Цветков Субару, докато той изчаквал на червен светофар на бул. „Черни връх“. Цветков изпаднал в клинична смърт. Когато дошъл медицинският екип, той все още имал пулс. По-късно издъхнал в Пирогов.

Николов е употребил четири вида дрога, преди да седне зад волана на колата – убиец. 22-годишният мъж е в ареста. Той е привлечен като обвиняем за умишлено убийство.