Автошколи давали книжки на хартия, прокуратурата ги погна

Пловдивски автошколи са водили курсисти на теоретично обучение без те реално да са присъствали на него. Това е установила полицията при проверка на около 20 центъра за автообучение в града, съобщи БНР.

Пред Радио Пловдив инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ – Пътна полиция съобщи, че материалите от проверката на няколко автошколи са предадени на прокуратурата. Наред с тези нарушения са открити и други. Сред тях – липсата на касов апарат.

На практика процесът на обучение не се е провеждал по правилата, обобщи Гиргинов, според когото така се създават предпоставки за неподготвени шофьори и оттам – за пътни произшествия. Проверките продължават и ще обхванат всички над 60 автошколи в Пловдив.

По данни на КАТ от началото на годината до 18 септември в Пловдивска област са регистрирани 602 катастрофи с 47 загинали и 786 ранени. От тях в 99 са участвали 109 деца и младежи до 18 години. Загинало е едно дете, а 106 са ранени.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share

One thought on “Автошколи давали книжки на хартия, прокуратурата ги погна

  1. Когато кандидатите за шофьори не са подготвени добре, защо ИААА-София пише „ДА“ на изпитите?След , като са издържали изпитите, кандидатите са подготвени качествено. Друг е въпроса, когато критериите на изпити , за тестване кандидатите-шофьори не са качествени.

Comments are closed.