Автошколи давали книжки на хартия, прокуратурата ги погна

Автошколи давали книжки на хартия, прокуратурата ги погна

Пловдивски автошколи са водили курсисти на теоретично обучение без те реално да са присъствали на него. Това е установила полицията при проверка на около 20 центъра за автообучение в града, съобщи БНР.

Пред Радио Пловдив инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ – Пътна полиция съобщи, че материалите от проверката на няколко автошколи са предадени на прокуратурата. Наред с тези нарушения са открити и други. Сред тях – липсата на касов апарат.

На практика процесът на обучение не се е провеждал по правилата, обобщи Гиргинов, според когото така се създават предпоставки за неподготвени шофьори и оттам – за пътни произшествия. Проверките продължават и ще обхванат всички над 60 автошколи в Пловдив.

По данни на КАТ от началото на годината до 18 септември в Пловдивска област са регистрирани 602 катастрофи с 47 загинали и 786 ранени. От тях в 99 са участвали 109 деца и младежи до 18 години. Загинало е едно дете, а 106 са ранени.

One thought on “Автошколи давали книжки на хартия, прокуратурата ги погна

  1. Когато кандидатите за шофьори не са подготвени добре, защо ИААА-София пише „ДА“ на изпитите?След , като са издържали изпитите, кандидатите са подготвени качествено. Друг е въпроса, когато критериите на изпити , за тестване кандидатите-шофьори не са качествени.

Comments are closed.