Адвокатът на актрисата призна: Диана Димитрова се проваля срещу Вергов

Адвокатът на битата актриса Диана Димитрова – бившия министър на правосъдието в правителството на Симеон Сакскобургготски Антон Станков, изненадващо заяви, че е песимист, че ще има развитие по случая и бияча ще бъде наказан. В интервю пред журналиста Крум Савов пред „7/8 тв“ той изрази съмнения, че Юлиан Вергов въобще ще бъде изправен пред съда. По време на цялото интервю Станков не назова името на Вергов, а впоследствие обясни, че ако го направи, може да бъде съден за набеждаване в престъпление. По тази причина забранил и на клиентката си да го назовава по име.

„Държа да обясня няколко правни аспекта – първо Диана Димитрова не е подавала жалба. Тя е имала публикация във Фейсбук, където споделя за това насилие. Въз основа на тази публикация прокуратурата прецени, че следва да се образува т. нар. предварителна проверка. Това все още не е наказателно производство. Тази проверка има за цел да установи налице ли е законен повод и достатъчни данни за образуване на наказателно производство“, разясни Станков.

Той посочи, че веднага след инцидента, случил се по време на снимките на сериала „Откраднат живот“, на Диана Димитрова било казано, че или се оплаква и проваля цялата продукция, или си замълчава и снимките продължават. Според него тя, като млад актьор, е взела правилно решение, като в този момент не е реагирала. „За мен нейната грешка от юридическа гледна точка е, че не си е извадила медицинско веднага след нанесения побой“, каза юристът.

В момента има образувана предварителна проверка, която се води от криминалната полиция към СДВР. Резултатите от нея ще бъдат представени на прокурор и той ще прецени дали да образува наказателно производство, или не, обясни още Антон Станков.

„Професионалното ми мнение е по-скоро песимистично. Много е трудно с тази дистанция на времето. Следва да се прецени начинът на нанасяне на удара, областта, в която е нанесен той, това е жизненоважна област – главата“, коментира още Антон Станков.

Той пожела да обясни защо Диана Димитрова не казва име и подчерта, че той също няма да го каже. „Аз не искам тя да попада под ударите на закона за набеждаване, клевета. Това е причината тя да не обявява името. Аз, като неин адвокат, съм й забранил да говори“, посочи юристът.

„Диана Димитрова беше квалифицирана като разбивачка на семейства, но все пак трябва да има семейство по смисъла на закона, което да бъде разбито, а доколкото аз съм информиран, такова няма“, допълни още той. Както е известно, Юлиан Вергов от години не живее със съпругата си.