Адвокатът твърди: Синът на депутата Лъчезар Иванов – Георги има тумор в мозъка

Адвокатът твърди: Синът на депутата Лъчезар Иванов – Георги има тумор в мозъка

Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги има тумор на епифизата в мозъка. Тази ужасна диагноза става ясна от мотивите на неговия адвокат, чрез които се настоява да бъде променена мярката за неотклонение на 24-годишния мъж, който бе в колата на друсания Кристиан Николов, убил на пътя Милен Цветков.

В жалбата пред съда, адвокатът на мъжа е посочил, че Георги Иванов страда от сериозни здравословни проблеми, включително тумор на епифизата в мозъка, и панически атаки, като вследствие на преживения стрес от катастрофата, бил в почти неадекватно състояние. Според съда жалбата на адвоката обаче е пресрочена и ще бъде оставена без разглеждане, като процесуално недопустима.

Така мярката за неотклонение на Георги Иванов – парична гаранция в размер на 10 000 лева остава в сила.

Същевременно Софийският районен съд отмени гаранцията на Симона Цветкова – приятелката на Кристиан, причинил катастрофата, при която загина Милен Цветков.

На 21 април тя и още един спътник в автомобила – Георги Иванов, бяха обвинени от Софийската районна прокуратурата, че не са съдействали на разследването на инцидента. Впоследствие и двамата дадоха показания. Те потвърдили, че Кристиан е бил зад волана на джипа, ударил колата на журналиста.

Симона и Георги бяха пуснати от ареста срещу парична гаранция от по 10 000 лева, която обжалваха.