Адвокат Марковски: За съжаление Полфрийман няма как да бъде върнат в затвора

Според адвокат Димитър Марковски е ясно какво ще е решението на ВКС за австралиеца Джок Полфрийман, който вече е предсрочно на свобода. „За съжаление няма как да бъде върнат в затвора. Изключително цинични са думите му, че иска да остане в България и да се бори за правата на лишените от свобода“, каза още Марковски в предаването „Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

По думите му, когато Полфрийман се върне в Австралия, няма кой да го следи. „По всичко личи и че кръвнината няма как да я изплати. Остават много въпросителни около освобождаването му. Защо едно НПО се бърка в съдебните дела? Вижда се и връзка между НПО, съдиите и Полфрийман“, коментира още Марковски.

Джок Полфрийман засега остава в България. Австралиецът, осъден за убийство у нас, беше пуснат 6 години преди края на 20-годишната си присъда за убийството на студента Андрей Монов. Полфрийман, който беше за кратко настанен в центъра в Бусманци, заяви, че отива при приятели и не изключи вариант да остане в България за постоянно.

Той ще трябва да се явява ежеседмично в районно управление на МВР, докато забраната за напускане на страната не отпадне. Тя е от 2011 г. и е издадена от тогавашния директор на дирекция „Миграция“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share