Адвокат: Убиецът на Милен Цветков след 2 години отново ще шофира друсан!

Известен пловдивски адвокат коментира новината, която потресе цялата България навръх Великден, а именно – смъртта на Милен Цветков, предизвикана от доказано дрогиран млад шофьор с мощен джип, пише Lupa.bg.

Публикуваме без редакторска намеса думите на адв. Тодор Кръстев:

„Не искам да ви развалям настроението, но да ви кажа сега – общо взето, какво ще се случи с коп*лето, което уби Милен Цветков. Правя уговорката, че не съм пеналист/специалист по наказателно право/, но мисля, че прогнозата ми ще е доста близо до това, което ще последва. Та, искам да ви кажа, да нямате големи очаквания.

Ще го държат с мярка за неотклонение – под стража – дълго, за да се задоволи общественото недоволство. После нещата са доста объркани. За деянието му се предвижда до 10 г. лишаване от свобода. Но какво от това. Ще се ангажират топ адвокати. Употребата на наркотик ще се изкара – или дизайнерска дрога, или за медицински нужди. Ще се вземат предвид добрите характеристични данни, младата възраст, а и други неща, които ще се анализират – експертизи, свидетелски показания и т.н.

Ще изкарат учителката му от 3 клас да обяснява какво добро дете е бил. Ще домъкнат в съда и някоя баба -съседка, които ще обясни как и е купувал храна и лекарства – и осъдителната присъда /ако въобще я има/, ще е в долния праг – някъде около 3 г.

Ще го пратят в затворническото общежитие. Два пъти месечно ще си е вкъщи, и след най-много 2 г. ще излезе, като му се приспадне стоенето в предварителния арест. Та, това е. На има-няма 26 г. отново ще е на булеварда, друсаничък и с още по-мощен джип. А момченцето на Цветков ще се взира в снимката на баща си, забравен от всички“.