„Аз ще ти помогна“ казал нападателят и лиснал сярната киселина към врачката

„Аз ще ти помогна“ казал нападателят и лиснал сярната киселина към врачката

Двама са арестувани за нападението с киселина над жена в Пловдив. Те са задържани във Враца, обясни Петър Петров, районен прокурор.

„С джип физическият извършител и помагачът му пътуват от Враца до Пловдив по предварително подготвен маршрут. Извършителят е оставен пред блока – с маска, каскет и яке с висока яка тръгва към адреса.

При влизането си във входа слага ръкавици и калцуни. След това директно се качва на етажа, влиза в отключения апартамент и на въпроса на жената „Как да ви помогна?“ той й отвръща „Аз ще ти помогна“ и я залива със сярна киселина“, обясни Петров.

Припомняме, че късно снощи са били задържани физическият извършител на престъплението, извършено в апартамента на жертвата в Пловдив, както и помагачът му.

„Беше много тежка операция и денонощна работа на МВР, съвместно с прокуратурата. В резултат на това са арестувани 42-годишният Й.Ц. и 51-годишният В.В. от Враца. Те са арестувани късно снощи във Враца. Криминално проявени са, няма данни за трудова ангажираност“, посочи районният прокурор на Пловдив.

Прекият извършител е криминално проявен. Осъждан е за кражба на автомобил и е в изпитателния срок на условната си присъда.

Гадателката на карти „Таро“ Тони е с 12% засегната кожа и трета степен химически изгаряния. Засегнати са лицето ѝ, шията, гръдният кош, лявата ръка и левият крак.

След престъплението, извършителят напуснал входа и по друг маршрут стигнал до автомобила, след което моментално двамата мъже отпътували за Враца.