Алкохоличка избяга от къщи, за да пие до смърт, но…

Алкохоличка избяга от къщи, за да пие до смърт, но…

В Америка един от всеки седем души в момента се бори с алкохолизма. От тях лечение получават едва 10%. Мег била една от тези, на които пиенето взело семейството, достойнството и здравето.

Много хора от обкръжението й се опитвали да й помогнат, но тя всеки път отказвала. Накрая спечелила битката с алкохола сама. Станала бездомна и всъщност я излекувал самият престой сред природата.

Мег Кристенсън започнала да пие още от пубертета. Също като много млади хора на нейните години, тя излизала на партита, които поливала с всякакви питиета. С течение на времето, обаче, алкохолът започнал да владее живота й. На 19 години вече била алкохоличка, силно зависима на дневната си дажба.

„Исках да пропътувам света, да се отърва от всичко това. Затова зарязах всичко и тръгнах с палатка. В началото си мислех, че просто ще избягам някъде, където ще мога да пия постоянно. Загубих приятели, личното си достойнство всичко. Имах кошмари и халюцинации. На практика умирах“, спомня си Мег.

Макар и да била на края на силите си, да живеела навън и да нямала пари, алкохолът продължавал да е за нея най-добрият вариант да прекара времето си. „Сестра ми се самоуби заради алкохола. Обмислях и аз да направя това. Но накрая се спрях, казах си, че родителите ми не заслужават това“, спомня си младата жена.

След няколко години, прекарани без дом, Мег решава да започне да се бори с алкохола. Започнала да се грижи по малко за себе си. Преместила се с палатката на място край водата с невероятни гледки.

„Започнах да садя там зеленчуци, грижех се за градината си. Това ми помогна да се съсредоточа на нещо друго, вместо на алкохола. Не ми помогна никакво лечение, но накрая самата Майка Природа направи така, че да спра да пия“, разказва историята си младата жена.