Американец почина от новия коронавирус

Aмериканец е починал от новия коронавирус в епицентъра на епидемията в Китай, съобщи американското посолство в Пекин, което изглежда е първият потвърден случай на смърт на чужденец от болестта, предаде АФП.

„Можем да потвърдим, че 60-годишен американски гражданин е установен като носител на коронавируса и е починал в болница в Ухан на 6 февруари“, заяви говорител на дипломатическата мисия в Пекин.

Японец, за когото се подозира, че е бил заразен с новия коронавирус, е починал в Китай, съобщи агенция Киодо, като цитира министерството на външните работи в Токио. Мъжът на възраст над 60 години е бил хоспитализиран с тежка пневмония в Ухан. Ако инфекцията му бъде потвърдена, той ще бъде първата японска жертва на епидемията, предаде ДПА.

Броят на починалите от епидемията от коронавирус в Китай достигна 722-ма души вчера, с още 86 нови смъртни случая в сравнение с предишния ден, съобщи Националната здравна комисия. Провинция Хубей, епицентърът на епидемията, докладва за 81 смъртни случая, като в столицата на провинцията град Ухан починалите са 67.

В цял Китай на 7 февруари има 3399 нови потвърдени заразени, с което акумулираният общ брой досега става 31 774, предаде Ройтерс.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share