Американка осинови полуживо българче, сега то е неузнаваемо

Американка осинови полуживо българче, сега то е неузнаваемо

Едно малко, българско момченце претърпява зашеметяваща трансформация, след като е осиновено от дом за сираци. Историята на малкия Райън трогва целия свят. Когато домакинята от Тенеси Присила Морс за пръв път вижда Райън през юни 2014 г., той е на прага на смъртта.

Детето е недохранено, тогава е на 6 години, а тежи 7 килограма. Снимката му й попада случайно през Фейсбук и тя решава, че ще пътува до България, за да помогне на момченцето.

Морс, която вече имала двама биологични синове и една осиновена дъщеря със съпруга си Дейвид, разказа днес, че когато се натъкнала на снимката на гладуващото момченце, споделена във Фейсбук от организация по осиновяване, тя веднага разбрала, че то ще е нейният син. „Не знам как да го опиша, но вие го поглеждате и вече просто знаете – това ще е вашето дете“, казва тя.

Майката на три деца започна процеса на осиновяване през септември 2014 г. и успява да пътува до България, за да вземе Райън около година по-късно през ноември 2015 г.

„Той беше кости и кожа. Буквално приличаше на скелет“, разказва Морс пред Inside Edition за първата им среща. „Първото нещо, което ми мина през главата, беше: той ще умре!“ Но Райън се оказва жилав и не умира, макар и снимките му от онзи период да будят само ужас и тъга. Той е толкова слаб и в толкова лошо здравословно състояние, че е чудо как е бил жив.

Не е ясно и как се е стигнало дотам детето да бъде докарано до това състояние в дома за сираци. Когато разказват историята на Райън, медиите в САЩ пишат, че все едно е бил роден в някоя от най-бедните, африкански държави.

Присила започва да лекува детето и прави страничка във Фейсбук, където разказва как напредва подобрението му. И в момента Райън се нуждае от нови и нови операции, но вече е неузнаваем.