Амфетамин открит и в кабината на тираджията, премазал жена в Айтос

Амфетамин открит и в кабината на тираджията, премазал жена в Айтос

Плик с амфетамин е открит в кабината на тира, който на 11 септември помля 13 автомобила в Айтос, уби млада жена и рани шестима души. Дрогата е била в портфейла с личните документи на шофьора Кольо Иванов. Новината съобщи в съдебна зала преди минути окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който е и наблюдаващ прокурор по делото. Откритият наркотик е изпратен за изследване във ВМА.

„Не знаехме за наличие на наркотик в тира, но това все още нищо не доказва, коментира в кулоарите на съда адвокат Бойчо Боев, един от защитниците на 51-годишния Кольо Иванов. Държавното обвинение настоява за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, тъй като става дума за деяние квалифицирано като особено тежък случай – причиняване на смърт по непредпазливост на 1 лице и нанасяне на средни телесни повреди на трима души след употреба на наркотични вещества.

„Обвиняемият е знаел, че поема управление и то на тежкотоварна машина след употреба на наркотични вещества, което показва, че той е склонен да показва правовия ред, коментира прокурор Чинев.

Справка е установила, че Иванов е системен нарушител на правилата за движение по пътищата, въпреки, че притежавал категория за професионален шофьор и осъществява превоз на товари.

Според защитата обаче най-вероятна причина за пътния инцидент е отказ на спирачките на тира. Адвокатите на Иванов твърдят, че по свидетелски показания тежката машина се е движела с около 40 км/ч. Дали това е така и каква е точната причина за ужасното меле ще стане ясно след като бъде готова назначената автотехническа експертиза.

loading...
loading...