Андреа мечтаела да бъде като принцеса на бала, с най-красивата рокля

Приказен бал, на който тя ще бъде като принцеса в най-красивата рокля, а до нея ще бъде приятелят й като истински принц.

Това била мечтата на Андреа от Галиче, която бе открита мъртва в дома си преди дни. 18-годишното момиче бе брутално изнасилено и убито от 17-годишния Аксел Олеков, който направи пълни самопризнания. Близките искат най-тежката присъда за убиеца. Но той почти със сигурност ще се размине с доживотен затвор, тъй като е непълнолетен. Роднините на красивата Андреа желаят също и семейството на Аксел да напусне селото, за да няма допълнително напрежение, пише dunavmost.

Момичето се славело с красотата и възпитанието си. Нямало никакви врагове, никога не влизало в конфликти. Ходело редовно на училище, където имало много приятели.

В момента била единадесети клас и точно след една година, щяла да завърши средното си образование. Говорела за това много често. Споделяла пред роднините си, че баща й я научил колко важно е да посещава училище и чакала с нетърпение да хване дипломата си в ръка.

„Майка им ги напусна още когато бяха малки с брат й Румен и баща й замина за Англия да работи – разказва близък на семейството пред „168 часа“. – „Искаше да събере пари и да отбележат с голямо празненство нейното завършване. Той нямаше търпение да види дъщеря си на последния учебен ден. Постоянно я питаше дали ходи на училище и какви оценки изкарва. Възпитаваше я, че четенето на книги е важно, за да може да си намери по-хубава работа след това.“

Самата Андреа говорела постоянно за бала си. В последните месеци преди убийството момичето казвало, че няма търпение той вече да дойде. Силно вярвало, че това ще бъде един от най-щастливите дни в живота й, защото щяла да бъде като истинска принцеса. Имала и идея как да изглежда роклята, с която ще се появи в празничната вечер. Щяла да отиде на фризьор, който да й направи прическа, а също и при професионален гримьор.

Роднините на убитото момиче си спомнят, че тя дори започнала да планира и кои близки да поканят на празненството.

„Не го чакаше само тя, а всички, защото роднините й събираха пари за този бал – разказва първият братовчед на Андреа Марио Милчев. – За съжаление напразно, защото нея вече я няма.“

Той споделя, че момичето и нейният брат Румен били като негови по-малки сестра и брат. Животът им бил изключително труден и пълен с лишения. Децата имали много липси в живота си, но не се оплаквали. Те израснали без майка, а баба им и дядо им починали много рано. Разчитали на баща си, с когото и двамата имали много силна връзка. За разлика от други деца, те споделяли всичко с татко си. Не криели абсолютно нищо от него и винаги търсели съветите му. Били научени да не лъжат. След като той заминал за Англия заедно със сина си, всеки ден се чувал с Андреа по телефона, за да я пита как е.

Говорели с часове, а момичето му казвало, че го обича и й липсва. Споделяло му още за деня си и какво й се е случило. Обяснявало му какви тестове й предстоят и върху какво домашно ще трябва да работи вкъщи. Андреа не живеела в лукс, но била доволна от това, което има. Баща й редовно пращал пари, с които да посреща разходите си. Никога не се оплаквала и дори сама казвала, че вече иска да започне работа. Планирала да направи това, след като приключи с образованието си. Нейни познати си спомнят, че била винаги добре облечена и поздравявала всеки, с който се размине на улицата. Както тя, така и брат й били много възпитани и това правело впечатление на всички.

Никой от Галиче не може да каже лоша дума за семейството на убитото момиче. За сметка на това повечето местни смятат, че роднините на Аксел са виновни за извършеното от него престъпление, тъй като не му обръщали никакво внимание. Майка му и баща му били в чужбина и не се интересували от възпитанието на сина си. Пред медии жители дори споделят, че Олеков наследил престъпния си характер от таткото, който редовно посягал на жена си.

Тепърва полицията ще изяснява дали Андреа някога се е оплаквала, че Аксел я тормози и заплашва. Според неин близък досега тя е имала само един приятел, с когото до последно били заедно. Обичали се много и прекарвали голяма част от времето си в обща компания. За връзката помежду им знаели абсолютно всички.

Двамата били много привързани и никога не се карали. Казват, че си приличали по това, че били добри и състрадателни. Двойката дори планирала съвсем скоро да заживее заедно. Както тя, така и той се познавали добре с близките на половинката си. Семействата им нямали нищо против момичето и момчето да бъдат заедно.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share