„Антикорупционен фонд“: Прокуратурата да провери изнесеното от Божков

„Антикорупционен фонд“: Прокуратурата да провери изнесеното от Божков

Фондация „Антикорупционен фонд“ сезира главния прокурор с апел за проверка на публикуваната в края на миналата седмица кореспонденция с есемеси, за която бизнесменът Васил Божков твърди, че е с министъра на финансите Владислав Горанов.

На 15 май Божков, който се намира в Дубай, разпространи чрез Фейсбук два есемес-диалога – единият е през 2018 г, а другиятят е от януари тази година. Тогава, според написаното, Васил Божков изразява недоволство, че работата му е саботирана от „Комисията“, а записаният като „Влади Горанов“ отвръща, че ще разговаря с човек, когото нарича „Сашо“, „да не смесва нещата“. Бизнесменът твърди, че става въпрос за въздействие върху Държавната комисия по хазарта чрез министъра на финансите, пише в позицията си Фондацията.

На следващия ден – от интервю на главния прокурор Иван Гешев за БНТ, стана ясно, че прокуратурата няма да проверява публикуваните от Божков съобщения. Обвинител номер едно каза, че не е прочел есемес-диалозите, но други прокурори са ги чели и не виждат причина за наказателно-правна реакция.

Главният прокурор определи ситуацията като „поредната серия от един несвършващ сериал”. Гешев подчерта, че прокуратурата не обвинява хора по списък, а по доказателства.

Днес Божков изстреля поредната порция информация – „паметна записка“, според която той е участвал в договаряне на 200 милиона лева без ДДС за реклама в Нова телевизия. Бизнесменът твърди, че срещата е била в кабинета на бизнесмена Кирил Домусчиев и е била осъществена под натиска на „г-н Борисов и Влади Горанов“.

Шефът на „Ефбет“ Цветомир Найденов пък отново коментира обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Според Найденов, бившият му партньор и конкурент е “убиец, лъжец и изнасилвач“. Малката Цека, както е известен Найденов, не пропуска да репликира всяка медийна изява на Божков. Ето поредното му излияние:

Черепа излязъл на видео… отчаянието ражда идиотии. Чудесна възможност хората да видят натурално един убиец, сериен поръчител на побои и изнасилвач… роднините на жертвите ти , жертвите ти те гледат. Дали ще ти благодарят? Като си те познавам, пак ще излъжеш хората, че имаш нещо уау за доказателство. Знаем си се…. но явно, ще трябва да се гледа фвйсбук интерпретацията на Приказката за лъжливото овчарче докрай.