Апаш системно обира блок във Варна, отмъкнал даже и пране

Апаш системно обира блок във Варна, отмъкнал даже и пране

Семейства, които живеят в центъра на Варна се оплакват от крадец, който системно влиза в техния блок и си краде различни неща.

Повод за сигнала е последната кражба на детската количка. През последните месеци мъжът е взимал всякакви неща, сред които коледна украса, тротинетка и дори прането на хората живеещи в блока, предаде Нова телевизия.

Преди броени месеци живеещи в блок в центъра на Варна забелязват, че техни вещи започват да изчезват. Оказва се, че всичко това е дело на крадец, който се вмъква във входа незабелязано, а последната му кражба е на детска количка, собственост на семейството на Жулиян Жеков.

„Въпросния човек, който го има на клип, в 5:20 сутринта е проникнал в междувходовото пространство, което е с 2 заключени метални врати. Взима си най-безнаказано детската ни количка и си тръгва с нея”, споделя пострадалият мъж.

Количката е била на площадка в блока. Малко след това мъжът, необезпокояван я качва в асансьора и заминава с нея.

„Бебето сега няма количка, полицията води разследване… Надяваме се на резултати от тяхна страна”, каза още Жулиян.

Съседи от блока се принуждават да инсталират видеонаблюдение, за да запишат набезите на крадеца. Оказва се, че той тероризира хората от месеци.

„Излязоха и други негови записи – как краде пране, как краде коледни украси от хората”, казва още Жулиян.

Живеещите във входа са притеснени за своите вещи и вече не ги оставят в общите пространства.

„И ние имаме там малко място и всички места се използват, особено с малки деца и комшията там си държахме колелото на детенцето и ни предупреди да не се случи същото и с нашето колело, защото най-вероятно може и да го е харесал”, заяви Полина Костова.

Остава обаче въпросът как крадецът фантом системно успява да се вмъкне в сградата. По случая вече е образувано досъдебно производство.