Арестуваната българка при спецоперацията в Италия е от важна мафиотска фамилия

334 души са задържани в Италия втората най-голяма акция срещу мафията в историята, според италианските власти.

Сред тях има политици, адвокати, държавни служители, които са свързани с калабрийската престъпна организация „Ндрангета”. Подробностите за операцията разказа италианският журналист Карло Макри. „Ндрангетата” смени лицето си, модернизира се, действа на международна сцена, от хероин до инвестиции по половината земно кълбо”, представя Макри престъпната организация, срещу която е нанесен удар.

Операцията започва в ранните часове на деня в 12 области на Италия. Наречена е „Прераждане“. Иззети са активи за 15 милиона евро. Според документите на италианските съдебни власти българката Живка Димитрова е свързана с Никола Бонавота. „Бонавота са много важен клон от Сан Грегорио ди Бона. Това семейство беше в центъра на един конфликт между тях и друго семейство, свързано с мафията”, разкри пред БТВ журналистът Макри. Бонавота е осъден на доживотен затвор за убийството на Доменико Ди Лео, известен още като Мику Каталану, убит в Сант’Онофрио през 2014 г. През май той излиза под домашен арест.

„Със сигурност има контекст, който да свързва тази операция с България, но ще трябва да го разнищим четейки тази купчина листа, в която трябва да намерим правилната глава”, смята още Карло Макри. В операцията има задържани и граждани на Германия и Швейцария.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share