Арестуваният в Чикаго българин търсил секс с момченца на 8, 10, 12 г. – харесвал четни числа

Арестуваният в Чикаго за детска порнография българин Филип Филипов търсел секс с малки момченца и искал те да бъдат на четна възраст – 8, 10, 12, 14 или 16 години. Той търсел деца за тройка – “двама мъже, едно момче”. Това се казва в съдебните документи, които щатската прокуратура изпратила до BG-VOICE.

До ареста на 36-годишния Филипов се стигнало след сигнал от социалната платформа Tumblr. Те съобщили на Националния център за липсващи и застрашени деца за техен потребител, който разпространява детско порно в неговия блог. От Центъра уведомили полицията в чикагското предградие Гленвю и Отдела за борба с интернет престъпления срещу деца в Кук каунти, Илинойс.

Сигналът съдържал 20 файла с подозирано порнографско съдържание с деца, включително 4 видеа, накоито деца правили секс и още снимки на деца под 13 години със сексуално съдържание, включително садистично.

Властите установили, че снимките наистина показват деца в сексуални сцени и пози. Те открили още чатове между Филипов и други потребители, в които той им предлагал да купят детско порно – 200 гигабайта файлове за 80 долара. Плащането трябвало да се извърши по пейпал, който властите установили, че е на българина. Именно в тези разговори той разкрил, че търсил малки момчета за секс.

След ареста му на 4 март Филипов признал пред разследващите детективи в Гленвю, че профилът в Tumblr бил негов и продавал снимки и видеа с детско порно на други потребители в мрежата. Обяснението за това било, че Филипов е бил сексуално насилстван като малък. Българинът има предишни присъди и пробации. През 2015 г. е бил осъден на 1 година затвор в Айдахо за продажбата на марихуана с пробация от 6 години и половина. През 2013 г. е получил условна присъда за безредно поведение.

Срещу Филипов има 6 углавни обвинения – по 3 за разпространие и 3 за притежаване на порнографско съдържание на лица под 18 години.

Съдът в Чикаго определи гаранция от 250 хиляди долара за Филипов и му забрани да ползва интернет и да общува с лица под 18 години. Той е трябвало да предаде и българския си паспорт. За сега той не е платил гаранцията и остава в ареста на шерифа на Кук каунти.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share