Арестуваха ало-измамници, плашили, че ще отвлекат на „мулето“ жена му

Арестуваха ало-измамници, плашили, че ще отвлекат на „мулето“ жена му

Арестуваха мъж на 41 и момиче на 15 години за телефонна измама. Акцията се е състояла на 10 август в Хасково. Задържаният мъж е регистриран за кражби, измама, изнасилване, държане на наркотични вещества, както и държане на боеприпаси без разрешително. Осъждан е за хулиганство, убийство, кражба и телесни повреди.

Установено, е че двамата са съпричастни към телефонна измама, извършена същия ден в Стара Загора – от 86-годишна жена са взети голяма сума пари и златни накити. По време на задържането, в двамата и в ползвания от тях автомобил, са намерени и иззети инкриминираната сума от 4800 лева и златните накити, инструменти за взломяване, мобилни телефони и СИМ-карти, както и други вещи, свързани с престъпната им дейност.

Оказало се, че двамата са извършвали и други подобни престъпления. На 8 юли в Хасково спрямо 77-годишна жена и на 5 август в Провадия, спрямо 82-годишна жена. Престъпленията са извършени под предлог съдействие на полицията за задържане на телефонни измамници.

Установено е, че в престъпната схема в Провадия, в ролята на куриер е използван възрастен мъж, който бил заплашен, че съпругата му ще бъде отвлечена – той взел парите от 82-годишната жертва и ги предал във Варна на задържаното момиче.