Арестуваха дилъра Костадин Каратиста от Пловдив

Арестуваха дилъра Костадин Каратиста от Пловдив

57-годишният пловдивски дилър Костадин Д., по-известен с прякора си Каратиста, е задържан от служители на отделите „Криминална полиция“ и „Специализирани полицейски сили“ в хода на акция срещу наркоразпространението.

Мъжът, управлявал лек автомобил „Фолксваген пасат“, бил спрян за проверка на главен път на разклона за Стамболийски и Цалапица. Автопатрул на „Пътна полиция“ го тествал и установил, че шофира под въздействие на кокаин и амфетамин. При последвал обиск и претърсване на превозното средство били открити наркотични вещества. Криминалистите предприели претърсване и на жилището му под тепетата, а впоследствие бил установен и задържан и 42-годишен от Пазарджик, от когото пловдивчанинът се снабдявал с дрога.

Претърсени са 5 адреса в Пловдив и Пазарджик, откъдето са иззети 50,04 г амфетамин, 1,18 г кокаин, електронна везна със следи от наркотици по нейната повърхност, както и таблетки клоназепам с тегло 0,87 грама. На адресите са открити мобилни телефони и близо 5 000 лева от реализирани сделки с дрога от двамата мъже.

По случая е образувано досъдебно производство. Двамата дилъри са задържани в ареста за 24 часа , а впоследствие и за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура Пловдив.