Арестуваха дилър с кило амфети за 30 бона в колата

29-годишен жител на гълъбовското село Априлово е бил задържан в хода на специализирана акция за борба с наркоразпространението след получен оперативен сигнал, че криминално проявеният мъж пренася голямо количество синтетична дрога.

Първоначално криминалистите влезли за обиск в квартирата на Иван Витанов, но междувременно приятелката му успяла да изпрати предупредителен есемес. Минути по-късно мъжът е бил спипан до автомобила му „Фолкваген“, в чийто купе била открита найлонова торба с 1007 г амфетамин на стойност 30 700 лв. В дрехите на мъжа пък се намерили още 11 грама за 300 лв от същия синтетик.

Докато вървял огледа на колата в близост се появил 27-годишният Тодор Димитров от село Братя Даскалови, за който имало данни, че е сред редовните клиенти на дилъра. При опит да избяга от ченгетата, вече съдения за хулиганство мъж, изхвърлил празно кенче от бира, в което имало десетина грама амфети.

Витанов и Димитров са с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Образувани са три досъдебни производства за незаконно притежание на наркотици и търговия с тях. Тепърва ще се изяснява за къде е била предназначена стоката, която на улицата може да утрои цената си.