Арестуваха единайсет човека в Германия за педофилия

Единайсет души бяха арестувани на различни места в Германия по подозрения, че са извършили сексуални посегателства срещу деца и са ги заснели, съобщи днес полицията в западния град Мюнстер, цитирана от БТА и Франс прес.

Разследващите са открили поне три деца, съответно на 5, 10 и 12 години, които са станали жертва на педофилите.

Седем човека, някои от които вече са били познати на правосъдието, са задържани в предварителния арест. Шестимата мъже и една жена участвали директно в сексуалните посегателства срещу непълнолетни или ги подпомагали логистично.

Главният заподозрян е 27-годишен мъж от Мюнстер, от чието жилище били иззети дискове с до 500 терабайта данни, включително видеозаписи и снимки. Задържана е и майка му, на 45 години, която е собственик на лятната къща в града в провинция Северен Рейн – Вестфалия, където били извършвани гаврите с деца.

Сред пострадалите непълнолетни са 10-годишният син на партньорката на главния заподозрян и 5-годишният син на един от задържаните.

Групата комуникирала с криптирани съобщения. Германската провинция Северен Рейн – Вестфалия вече се озова в центъра на медийното внимание миналата година заради няколко случая на сексуални посегателства срещу деца. Няколко мъже се гаврили стотици пъти с непълнолетни в къмпинга

Люгде в продължение на години, преди да бъдат арестувани – афера, която шокира дълбоко страната, отбелязва Франс прес.