Арестуваха жената на пиян шофьор, бранила го като орлица от ченгетата

Арестуваха жената на пиян шофьор, бранила го като орлица от ченгетата

Съпругата на пиян шофьор от с. Благово прекара нощта с мъжа си, но в две различни килии в полицията в Разград. Темпераментната дама, която е на 58 години, си заслужила решетки за една нощ след като се опитала да брани пред ченгетата мъжа си, заловен да кара след употреба на алкохол.

Инцидентът със семейството станал към 22 часа на 16 януари, съобщи говорителят на ОДМВР в Разград Илияна Георгиева. Съпругът бил зад кормилото на „Фолксваген поло“, когато на ул. „Жеравна“ в Разград се натъкнал на полицейски патрул. Униформените го спрели за проверка, тествали го с дрегер, а апаратчето отчело 1.99 промила алкохол в издишания въздух.

След като го уличили шофьорът отказал да даде кръвна проба. Жена му, която се возела също в колата, вдигнала скандал на полицаите и, според ОДМВР така им пречела да изпълнят служебните си задължения. След устно предупреждение и неподчиняване на полицейските разпореждания и двамата били задържани в РУ – Разград за 24 часа. По случая е образувано и бързо производство.