Арестуваха над 20 шофьори в Пловдив само за нощ

Арестуваха 23-ма шофьори в Пловдив само за нощ. Акцията е свързана с пътния контрол в цялата страна. Сред задържаните има и двама мъже, предложили общо 150 лева подкуп на полицаите, за да се отърват от арест и глоби, предаде Нова Телевизия.

При безпрецедентната акция в Пловдивска област за една нощ са проверени над 2500 автомобила. 26 шофьори са хванати да карат пияни, с алкохол два пъти и половина над допустимите норми.

Сред нарушителите, хванати в нетрезво състояние, истински рекордьор се оказа шофьор от Хисаря. Заловен е да кара автомобила си с 1.84 промила алкохол в кръвта. За да запазят шофьорската си книжка, двама водачи предложили директно пари на полицаите.

„Единият случай е в Пловдив. Водачът не е поставил обезопасителен колан и подхвърлил на колегите 50 лева. А вторият случай – в Асеновград, с алкохол 1.55 промила в издишания въздух, водачът подхвърлил 100 лева на колегите“, заяви гл. инспектор Виктор Празов- началник „Охранителна полиция“- Пловдив.

Употреба на наркотици, липса на застраховка “Гражданска отговорност“, неизрядни документи и непоставени обезопасителни колани са другите най- чести нарушения на пътя. В Пазарджишко снощи са хванати над 240 нарушители. Двама са арестувани, защото подкарали колите си без регистрационни табели.

„За съжаление много висок е делът на превишената скорост, както вътре в самите населени места, по малките и по големите улици и булеварди, така и по първокласните пътища извън тях“, обясни Мирослав Стоянов- говорител на ОД МВР-Пазарджик.

Акцията на пътна полиция, която обхваща цялата страна, ще продължи и следващиите дни.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share