Арестуваха собственик на заведение, организирал частно парти с клиенти

Собственик на пловдивско заведение бе задържан и осъден за нарушаване на кризисните мерки. В понеделник вечер мъжът отворил търговският обект на улица „Царевец“, където поканил гости на „частно парти”. В 22:00 часа в заведението имало хора, а след сигнал на място пристигнал и екип на полицията.

Въпреки разпоредбите на органите на реда, 54-годишният собственик се държал грубо и арогантно, както и отказал да спази наредбите. Мъжът бил отведен за едно денонощие в ареста, а след това бил изправен пред Районен съд. Магистратите го осъдиха по указа за дребното хулиганство, като му наложиха санкция „5 дни задържане в ареста”.

Припомняме, че само преди дни депутатите спешно предприеха промени в НК , заради нарушаване то на карантината. Бе направена и поправка в чл.355 от НК, която предвиждаше досега, че ако деянието е извършено по време на епидемия със смъртни случаи наказанието е лишаване от 1 година или поправителен труд. Според промените наказанието ще бъде лишаване от свобода до 3 години и санкции от 1000 до 10 000 лева.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share