Арестуваха убиеца на Паро Боксьора в „Модерно предградие“

Задържаха 51-годишен мъж за убийството в кв. „Модерно предградие“ в София. Той е с дълго криминално досие, съобщиха от полицията.

„Сигналът за стрелбата получихме в 15 часа. Първо е имало побой, след което е последвало стрелба. На място е констатирана смъртта на мъж на 48 г., а други двама са ранени. Единият е на 22 г. с рана в гърдите и крака. Той е откаран в „Пирогов“. Другият, който е на 37 г., е с прострелна рана в бедрото и е откаран във Военномедицинска академия“, допълниха от МВР.

Застреляният е Паро Боксьора, пише SafeNews. Става въпрос за вражда между две фирми за бързи кредити.

Според информацията Паро Боксьора – Паруш Парушев, е отишъл с намeрението за саморазправа. В спора възниква сбиване, като в свадата е изваден пистолет и Паро е застрелян в слабините и гърдите. Един от неговите служители е уцелен в крака и е откаран в Пирогов.

По непотвърдена информация жертвата е дължал пари на собственика на друг офис за бързи кредити.

48-годишният мъж, който бе убит този следобед пред заложна къща в столичния квартал „Модерно предградие“, е криминално проявен, с 11 регистрации за различен тип престъпления – кражби и телесни повреди. Това съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев, който пристигна на местопрестъплението преди минути.

От думите му стана ясно, че към 14:59 часа е станало сбиване, което е прераснало в престрелка. Двама души са стреляли по убития.

На мястото са открити две оръжия. Оръжието на собствениците на заложната къща е законно.

„По отношение на нападателя нямаме информация да има законно притежавано оръжие“, добави Кангалджиев.

Шефът на СДВР Любомир Николов каза още, че всички, участвали в екшъна, са стари познайници на полицията, с дълги досиета.

„Агресия е предизвикала стрелбата. Няма намесени полицаи в инцидента. Няма данни за хора, които са избягали от местопроизшествието“, съобщи още главсекът.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share