Арестуваха Цайса, баща му получил сърдечна криза

Арестуваха Цайса, баща му получил сърдечна криза

В хода на масирана акция под надзора на специализираната прокуратура с участие на служители на ГДБОП и Криминална дирекция при МВР в Стара Загора, около 15 ч. днес бе задържан добре познатият от близкото минало Дончо Иванов – Цайса.

Арестът е станал на улица „Гурко“ 104, където живее бащата на Цайса-Иван Дончев. При появата на маскираните полицаи пенсионерът е получил сърдечна криза и се е наложило отвеждането му с линейка в Спешното отделение на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Кръстевич“, съобщиха живеещи в близост, които са станали неволни зрители на екшъна.

Близо час прекара проснат на земята с белезници на гърба 40-годишният Дончо, който се прочу с побоя над футболния рефер Светозар Маринов през 2001 година преди срещата на местния „Берое“ с ЦСКА. Няколко години по-късно със самоделна бомба бе взривен автомобилът, ползван от майка му. През 2015-а пък бившият кикбоксьор бе задържан с крадено от Несебър БМВ335, като в купето бе намерен пистолет със заличени номера.

40-годишният старозагорец е съден за кражби. Според добре осведомени източници акцията е за търговия с наркотици, предполагало се, че част от дрогата е укрита в гаража на Цайса. Междувременно са били претърсени още няколко адреса на други познати от ъндърграунда герои.