Арестуваха 10 души за наркотици при спецакция в Пещера

Мащабна спецакция за противодействие на битовата престъпност се провежда тази сутрин в Пещера. Главният прокурор Иван Гешев и главнит секретар Ивайло Иванов я ръководят от място.

До мемента са задържани 10 души. У тях са открити наркотици. Подобни операции се провеждат в 24 областни града, а в рамките на седмицата ще бъдат проведени в 114 населени места. Има образувани проверки за наркотици, оръжие, предмети с културни ценности.

“По-важното е да не се случват подобни престъпления. Целта ни с МВР е да покажем, че имаме желание да защитим хората. Сигурен съм, че докрая на годината ще има драстичен спад в битовата престъпност и обществото ще почувства, че е защитено”, заяви главният прокурор Иван Гешев.

Той засегна и темата с приватизацията. “Приватизационният процес беше голям грабеж на българското население. Спечелиха единици хора. Във всяко населено място ще чуете една и съща история – как заводът е бил продаден и разграбен. Трябва да опитаме да затворим тази страница от криминалния преход”, добави още главният прокурор.