Аржентинка кръцна члена на мъжа си, бутнаха я в психиатрия

Аржентинка кръцна члена на мъжа си, бутнаха я в психиатрия

Полицията в Аржентина задържа 41-годишната Флоренсия Амадо Катанео по обвинение, че е е отрязала пениса на съпруга си и е забила ножа в окото му. Тя е изпратена за психиатрична експертиза.

Съобщава се, че тялото на жертвата Педро Федерико Зарате е намерено в апартамента на двойката в Алтос де Сан Лоренсо с нож, забит в окото и осакатени гениталии.

Катанео – психолог по професия, е арестувана на 11 януари, след като бяга в дома на майка си с такси „с кървави петна по ръцете“, казва сестра ѝ Патрисия пред местни медии.

Тялото на 50-годишния й съпруг е намерено бездиханно от неговата снаха на леглото в апартамента, който той споделял със съпругата си и петгодишния си син.

Според съобщения в местните медии той имал прободни рани по цялото тяло, включително по гърдите, а гениталиите му били осакатени.

Амадо Катанео е приета в психиатричното отделение на медицински център в Ла Плата, където ще бъде подложена на изследвания. Ако бъде обявена за психически нестабилна, тя няма да бъде изправена пред съда, твърдят следователите и прокуратурата.

Педро е бил тромпетист и музикален продуцент. От 2006 г. той е работил в културния център „Естасион“ в Ла Плата. Родом от Кордоба, той се е оженил за Амадо Катанео през 2017 г.

Позовавайки се на съседи, местните медии съобщават, че двойката (основната снимка) има петгодишен син и е била заедно повече от десет години.

От 2012 г. насам Катанео е работил в Генералната дирекция за култура и образование на провинция Буенос Айрес, съобщава „Дейли мейл“.