Арменците в Русе за убийството на Ери: Ние сме потресени, думите не стигат…

Арменците в Русе за убийството на Ери: Ние сме потресени, думите не стигат…

Част от арменската общност в Русе се събра в арменското читалище в града по повод нелепото убийство на Ери Пехливанян, жена на бизнесмена и бивш общински съветник от ГЕРБ Бедрос Пехливанян.

„Това бе прекрасно семейство. Като говорим за единия, говорим и за другия, не можем да ги разграничим. Интелигентни, отдадени на работата си, винаги готови да помогнат и то не само финансово“, споделя г-жа Хачекян.

„Ние сме потресени, думите не стигат, за да дадем обяснение на това деяние, а същевременно емоциите преливат и човек едва се владее. Не можем да повярваме, че това е действителност“, каза още тя.

Друга жена добави: „Винаги, когато сме се допитвали и търсели неговата помощ, Пехливанян се е отзовавал със съвет. Казваше кой е най-добрият начин, за да извършим определена дейност. Като се наложи, е подпомагал и материално. Като откриха дворът на кирилица, решихме да заведем хората от нашата общност. Тогава не ни стигнаха средствата. Той бе човекът, който веднага се отзова и ни помогна“.

Трета дама изтъкна: „Аз и семейството ми се познаваме с Ери. Синовете ни израстнаха заедно. Тя бе един много точен човек и добра майка, която възпита един син, с когото могат да се гордеят. Тя бе пълноценен родител, бизнесмен и общественик“.

Г-н Хачекян пък коментира и фактът, че единият от задържаните е арменец. „Този човек живееше на съседната улица от родния ми дом. Не очаквахме такова нещо от него. Знаем го като спокоен, никога не е имало симптоми, че може да направи подобно нещо. Не знам кое го е отключило. Нека си получи заслуженото“.

Арменската общност иска това, което се полага по закон – най-тежкото наказание.