Аутопсията: Милен Цветков е загинал от травмите си, бил е обезобразен

Аутопсията: Милен Цветков е загинал от травмите си, бил е обезобразен

Причина за смъртта на журналиста Милен Цветков са травмите, вследствие на удара. Това са заключенията след аутопсията. Тв водещият е бил с множество наранявания на вътрешните органи. Милен Цветков загина в жестока катастрофа навръх Великден.

22-годишният Кристиан Николов удря с висока скорост с джипа си спрелия пред него на червен светофар автомобил, шофиран от Милен Цветков.

При направен тест за упойващи вещества, пробата на младежа е реагирала на канабис и амфетамин. В понеделник му бе повдигнато обвинение за катастрофата.

Софийската градска прокуратура ще поиска постоянен арест за Кристиан Николов. Сигналът за катастрофата, при която загина Милен Цветков, е подаден в 18:16 минути. Това съобщиха директорът на спещна помощ в София по време на брифинг от Центъра за спешна медицинска помощ.

„Екипът на Спешна помощ е пристигнал за 5 мин. на мястото на катастрофата с Милен Цветков“, заяви заяви д-р Гелев. Предприети са веднага действия по оказване на първа медицинска помощ, на Цветков, който е бил заварен в кома.

Припомняме, че според очевидци на жестоката катастрофа обаче, Спешна помощ е пристигнала една след повече от 20 минути, някои дори споменават половин час.

При пристигането на екипа на място са видели на тротоара мъж, на когото други хора са правели дишане уста в уста. В отговор на въпрос Гелев обясни, че в такива случаи е възможно дишането уста в уста да навреди, защото хората, които не са лекари, не знаят какви други травми има пострадалият.

Направени са били неколкократни опити за интубация. Пред вратата на Пирогов, Милен Цветков е издъхнал. По думите му екипът не е разпознал Милен Цветков, защото е бил обезобразен.

От удара Милен Цветков е получил тежка гръдна травма. Белите му дробове са били контузени, счупени са били ребрата му от 3-о до 11-о. Имал е 4 несъвместими с живота травми, сред тях разкъсването на аортата. Според медици е възможно Цветков да е останал в съзнание до 5 минути. Травмите му обаче категорично са били несъвместими с живота, казаха лекари.

На въпрос защо линейката не е отишла към болница Токуда, д-р Гелев заяви, че болницата не разполага със спешно отделение с подобна шокова зала като в Пирогов.

Военна болница и болница Света Анна са останалите две болници, които разполагат с подобна шокова зала, в която могат да бъдат повикани лекари от всички специалности.

„За нас, практически, инцидентът е приключил в 18 часа и 45 минути“, допълни още директорът на Спешна помощ.

„Всички наши колега са дъллбоко възмутени от това, което пише във Facebook. Аз мисля, че е крайно време да се престане с тази сатанизация на екипите на Спешна помощ. Дали е дошла линейката на време, дали е направила това, което трябва или не е направила, че се е била забавила… включително гледах сутринта предаването с очевидеца. Да, той много правилно го каза – стори ми се вечност. Винаги, когато има такъв случай, тези, които чакат, колкото и да чакат, минутата е над час. Усета е такъв. Но това, което показват нашите справки и уредите, и апаратите, е, че сме отриагирали максимално, даже ненормално бързо. Знаете къде се намира мол „Парадайс“, а линейката тръгва от Сточна гара.

Екипа е направил всичко възможно на място да стабилизира болния, до колкото може това да се направи, евентуално да го интубира, което не се е отдало“, допълни той и обясни, че Цветков не е откаран в близката „Токуда“, тъй като тя няма нужното отделение.

Припомняме, журналистът Милен Цветков загина в катастрофа навръх Великден, след като 22-годишният Кристиан Николов блъсна с джипа си автомобила на водещия. Журналистът чакал на червен светофар, когато дрогираният с марихуана и амфетамин мъж го блъска с около 80 км/ч, без дори да опита да натисне спирачката.