Афганистанците, изнасилили момиче в София, върнати в ареста

Съдът остави в ареста двамата афганистанци, обвинени в изнасилването на непълнолетно момиче в София. Заради лични подробности, свързани с престъплението, днешното заседание се проведе при закрити врата. А веднага след като решението беше прочетено, обвиняемите – на 16 и 17 години бяха отведени с белезници.

Според МВР престъплението е било извършено миналия вторник около полунощ, в изоставена постройка. В хода на разследването са били задържани три момчета. По първоначална информация едно от тях само е гледало какво вършат другите. По-късно то е освободено, а на останалите двама е наложена мярка „надзор и контрол от инспектор в Детска педагогическа стая”. От прокуратурата обаче обжалваха това решение и настояха, въпреки възрастта на предполагаемите извършители, те да останат в ареста.

По пострадалото момиче не са открити видими травми, предстои да бъде направена ДНК експертиза на отритата семенна течност във влагалището на изнасилената. При проведеното лицево разпознаване, тя категорично е идентифицирала двамата извършители.

Пострадалото момиче – на 17 години, живее в Център за настаняване от семеен тип в столичния квартал „Овча Купел“. Момчетата от Афганистан твърдят, че са си платили и актът e бил доброволен. Те все още нямат статут на бежанци. Пребивават в центъра за бежанци във „Военна рампа“, където бяха задържани.