А помните ли садиста Кирил, забил нож в главата на състудентка след отказ от секс

А помните ли садиста Кирил, забил нож в главата на състудентка след отказ от секс

Да оцелееш след като 25-сантиметров нож, с 16-сантиментрово острие, е бил забит до дръжката в главата ти, белият ти дроб е продупчен, ръцете ти са накълцани като бифтек! Да преживееш 8 часова операция на мозъка, последвала инфекция, да загубиш баща си, който не е издържал на кошмарната гледка, да се разделиш с приятелите си, да напуснеш родния си град и да започнеш всичко отначало.

Това не е сценарий на филм на ужасите, а резюмето на последната година и половина от живота на 21 –годишната бургазлийка П. В., която през 2021 година е нападната от бившия си съученик Кирил Петров.

Двамата са израснали заедно, дълги години били в една компания, а в последствие пристрастеният към хладните оръжия младеж, опитва да превърне приятелството им в любовна връзка. Момичето категорично отказва, без да подозира каква ще бъде ответната реакция. Те не може да си представи, че зад маската на интроверта Кирил се крие истински садист.

Фаталната дата е 14 март 2022 г. , когато момиче от компанията имало рожден ден. Празнували в апартамента на П.В. , която била там заедно със сестра си. Всички се забавлявали, Кирил Петров изпил бутилка узо , като предварително бил получил съгласието на домакинята да остане да спи в жилището, за да не кара пиян.

Гостите си тръгнали след полунощ, а Кирил продължил да пие. Отново подновил предложението си към П.В, но тя категорично му отказала и отишла да легне при сестра си в спалнята. Около 4 часа, пиян и озлобен до краен предел, Кирил влязъл в стаята на момичетата, които спели, седнал върху краката на П. и започнал да я мушка с голям ловджийски нож.

Момичето започнало да пищи от ужас и болка, а той продължавал да излива гнева си, като забивал острието в тялото й. Два от ударите са нанесени в гърба й, а останалите по ръцете и шията, на сантиметри от сънната артерия.

Междувременно сестрата на П. се събудила от писъците й, видяла я цялата обляна в кръв и се хвърлила с тялото си върху нея, за да я предпази. След това докопала някакъв телефон и започнала да звъни на 112. Кирил се опитал да я спре, а използвайки това, че той отклонил вниманието си, П.В. го избутала и се опитала да стане от леглото. Тогава той замахнал за последен път и забил острието до дръжката в главата й.

„Не го вади!” , извикал нападателя, когато сестрата на П.В. посегнала към дръжката на оръжието. След минути на място пристигнали полицаи , които открили Кирил, застанал на колене пред жертвата с наранявания на едната китка. Въпреки, че всичко се случва пред свидетел – сестрата на П. . В. , Кирил първоначално отрича и твърди, че не е виновен. Той е отведен в с белезници в арести, а линейка откарва момичето в УМБАЛ „Бургас”, където екип от лекари започва борбата за живота й.

Оцеляването на П.В. е истинско медицинско чудо. Ножът, който е с 10 сантиметрово острие, е забит в лявото й слепоочие. Момичето обаче е левичар и движенията и говорът й се управляват от дясното полукълбо на мозъка. Острието минава на милиметри от важни кръвоносни съдове , но без да ги засегне. Въпреки това възстановяването й е бавно, тъй като докато е в реанимация получава възпаление на мозъчната кора /менингит/ и животът й отново виси на косъм.

Нападението завинаги променя живота на П. В. Няколко месеца , след преживения кошмар, семейството е сполетяно от нова трагедия. Вследствие на стреса, бащата на момичетата започва да получава припадъци, откриват му рак и той умира. Майката и двете й дъщери се местят в Пловдив, с надеждата да започнат живота си отново.

Година и половина по-късно Окръжна прокуратура – Бургас внася обвинителния акт в съда. Кирил Петров е обвинен по чл. 116 във връзка с член 115 – за опит за убийство по особено мъчителен начин. Направени са му две психиатрични експертизи, които са установили, че той е напълно вменяем и е бил наясно какво прави. Тъй като деянието е останало недовършено по независещи от извършителя причини, го очаква наказание като за довършено престъпление – между 20 и 30 години затвор.

Разпоредителното дело е нарочено за 8 август.

Случаите с насилие над жени в България се увеличават в прогресия, а всеки ден ставаме свидетели на брутална агресия – пребити и обезобразени жени, остригани, кълцани, унижавани. Едни от причините за ескалацията са чувството за безнаказаност и бавното правосъдие, а последните случаи в Стара Загора показват какви могат да са последствията. Касапницата в Бургас също е показателена – 120 килограмов мъж напада 50-килограмово момиче с нож в съня му и почти я убива.

„Искам този човек да получи максимална присъда, защото се опита да ме убие в съня ми. Жива съм единствено благодарение на провидението и на лекарите, които седмици наред се бориха за живота ми“ коментира П. В. пред TrafficNews.

„Ако съдът прояви милост към такъв човек, жертвата на следващия такъв садист може и да не е оцелее“ категорични са близките на момичето.