Байхан и Гюла са закопчаните с хероин за близо 100 000 евро

Байхан и Гюла са закопчаните с хероин за близо 100 000 евро

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 49-годишния Байхан. З. и 44-годишната Гюла Х. във връзка с разпространение на близо 10,500 кг. хероин.

Наблюдаващият прокурор постанови двамата да бъдат задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им пред съда за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Досъдебното производство е започнато на 22.05.2022 г. от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ – МВР (ГДБОП) със съставянето на протокола за първо действие по разследването и се води под ръководството и надзора на СГП.

Двамата са били задържани при специализирана полицейска операция на ГДБОП. В условията на неотложност са извършени обиски и изземвания и претърсвания и изземвания на територията на гр. София и санданското село Поленица

Съгласно доказателствата, събрани в началния етап на разследването, Байхан З. е извършил две продажби на по близо 100 гр. хероин, като третата, в която е участвала и жена му Гюла е за близо 10,500 кг. хероин на стойност 95 000 евро. Жената бе задържана в заведение край Сандански.

Докато арестували Гюла, друга група правила обиск в къщата им в село Поленица, където са открити много пари. Семейството живее повече от 10 години в Сандански. Санданчани ги познават, заради високия стандарт на живот, които демонстрират.

Предстои СГП да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите, пише Struma com.

Разследването по случая продължава.