Бакалова: Не знам дали съм помагала на Божков, но помогнах на Борислава

Бакалова: Не знам дали съм помагала на Божков, но помогнах на Борислава

Не знам дали съм помагала на Божков в Дубай, но със сигурност помогнах на Борислава Йовчева. Това казва половинката на Веселин Денков Ивайла Бакалова, цитирана от Фрог нюз, която проговори за първи път за ареста на Денков пред Антикорупционния фонд. Борислава Йовчева е някогашната ”Мис Бикини” Борислава Йовчева има фирма с капитал 1,7 млн. евро. Това разкриват документи от испанските регистри от 2018 г. За нея се говори, че живее в Барселона и е имала или има близки отношения с вече бившия премиер Бойко Борисов.

Антикорупционният фонд (АКФ) публикува първия епизод от новото си разследване “СПИСЪК ЗА БЪРЗ КОНТРОЛ: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие”, което включва разкази на свидетели и записи на тайни разговори с лица с контакти в съдебната система, пише Евроком.

Веселин Денков е собственик на знакови софийски ресторанти, задържан през септември 2020 г. с обвинение за участие в организирана престъпна група за лихварство. Записите на серия от разговори между Ивайла Бакалова, която живее в съжителство с Веселин Денков, и не особено известни до този момент лица, разкриват кои са “помагачите” с влияние в съдебната система.

Няколко цитата от реални разговори, проведени през април 2021 година, дават представа за това как точно се говори за корупция и уреждане на решения в съда:

– Вие сте сигурни, че можете да го свършите?

– Да. Детайли и подробности няма да ти кажем. ….

– А вие си говорите лично с…?

– Ние не познаваме никой. Говориме си с Господ. Отиваме в църквата, палим свещичка, молим се.

– Така, кой с кого говори това теб не те интересува, това си е наша работа. Ти искаш резултат.

– Значи, в замяна това, което ние ще свършиме, е да му измениме мярката, нали това се иска, това е задачата.

– Няма да е 20, няма да е 30, няма да е 40, повече ще са. Просто да знаеш че…

– Сигурно ще е над 100. Разбираш ли ме?

– 100 хиляди – какво – лева?

– Евро.