Бандитите, задигнали 20 бона от магазин в Асеновград, с дни оглеждали мястото

Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняеми 54-годишен варненец и пловдивчанин на 45 години за това, че на 2 декември 2019 г., в град Асеновград те са откраднали 20 000 лева от хранителен магазин и 20 стека цигари, от различни марки, на стойност около 1 000 лева и записващо устройство.

Мъжете са нахлули в обекта през прозорец с помощта на стълба и чрез разрушаване на здрави прегради, направени за защита.

Установено е, че в първите часове на 2 декември 2019 г., обвиняемите се придвижили с лек автомобил, марка „Нисан“ от гр. Пловдив до гр. Асеновград. Преди това те няколко пъти оглеждали супермаркета в гр. Асеновград, за да направят план за кражбата. Събраните доказателства сочат, че през нощта двамата отворили прозорец на магазина с помощта на техническо средство, обезвредили камерите за видеонаблюдение и отнели от метална каса 20 000 лева, в различни банкноти и монети, както и цигари. След това напуснали помещението, качили се в автомобила и през обходни пътища се прибрали в гр. Пловдив.

Те са били задържани от полицията към 11 часа на 2 декември 2019 г. Направени са шест претърсвания и изземвания в жилище, автомобил, магазин и гаражи в гр. Пловдив, като част от отнетите пари са открити, както и от цигарите. Двамата обвиняеми са осъждани. По делото са разпитани свидетели, изготвена е трасологична експертиза и се извършват други процесуално-следствени действия.

Престъпниците са задържани за срок от 72 часа. Днес, 5 декември 2019 г., Районна прокуратура-Асеновград ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.