Бандитите на свобода! Предколедно: Освободиха Пахама и Даката от ареста

Бандитите на свобода! Предколедно: Освободиха Пахама и Даката от ареста

Божидар Благоев-Даката и Валентин Стойков-Пахама са излезли от ареста след четиримесечен престой зад решетките, предаде Флагман.бг. Те са освободени от Районния съд в Бургас заради изтичането на прекомерния срок за задържане по повдигнатото обвинение.

И Даката, и Пахама обаче са с наложен „домашен арест“, а за обезпечаването на Стойков за бъдещото производство са взети и допълнителни мерки – поставена му е последяваща гривна.

Припомняме, че през август Божидар Благоев и Валентин Стойков бяха зрелищно арестувани в Бургас

Двамата бяха обвинени, че са задигнали Тойота Рав 4, хибрид, произведена през 2020 година от чешки гражданин.

Возилото било паркирано за последно пред блок 13 в ж.к.“Лазур“ на 11 юли т.г., и няколко часа по-късно изчезнало. Ченгетата заковаха Даката и Рахама със сериозни доказателства през август. Откриха и откраднатия джип, в който изобилстваше от отпечатъци на Божидар Благоев. В Аудито на Пахама, под резервната гума, пък бе намерен талонът на откраднатия джип.

По това обвинение ги грози затвор от 3 до 15 години, а срещу двамата тече и друго производство – за участие в друг канал за трафик на крадени коли.

В ъндърграунда сочат двамата за абсолютни виртуози. Пахама се счита за майстор на джаджите, с които може да блокира и най-сигурната алармена система. Той действа по начин, който е откраднат джипа на съпругата на Росен Плевнелиев – Деси, категорични са криминалисти.