Бандити ограбиха дръзко банка и разпръснаха пари из града

Бандити ограбиха дръзко банка и разпръснаха пари из града

Десетки гангстери, въоръжени с автомати и оборудвани с екслозиви, са нахлули в бразилския град Крисиума и са ограбили банка. Инцидентът се е случил във вторник, 1 декември, малко преди разсъмване. Както съобщава „Глобо“, около тридесет души са влезли в града с десет коли. Една група е блокирала полицейското управление, а другите са ограбили трезора на Banco do Brasil.

За да усложнят преследването, бандитите са взели няколко заложници и ги накарали да седнат на пътното платно. Престъпниците разпръснали и част от откраднатите пари – местните жители излезли да събират банкнотите, като силно възпрепятствали преследването.

По-късно полицията е задържала четирима души, които успели да съберат на улицата и да се сдобият с 810 хиляди реала – повече от 120 хил. евро. Автомобилите на престъпниците били открити на няколко километра от града в царевично поле.

По време на инцидента са ранени 2 души, няма съобщения за жертви. Няма информация и за арести на замесени в дръзкия обир. Не е посочена и общата задигната сума.