Бандитът Асан Дебелия държал гаджето си под ключ в апартамент в Бургас

Бандитът Асан Дебелия държал гаджето си под ключ в апартамент в Бургас

31-годишният Асан Юсеин, по прякор Дебелия, държал приятелката си под ключ и против волята й в апартамент в блок 174 в бургаския жк. „Меден рудник“.

Зад входната врата на бърлогата, където Асан живеел на семейни начала с 22-годишното момиче, почти всяка вечер се чували викове и скандали. Съседи от блока сигнализирали органите на реда, като след проведена специализирана акция, бургазлийката е спасена от лапите на бруталния криминоген.

При претърсването на апаратмента, спецченгета се натъкнали на нарколаборатория. Дебелия се бил снабдил с различни материали и прекурсори, служещи за производство на наркотични вещества – метамфетамин.

В описа на униформените от имота са иззети пластмасови фунии, стъклени колби, бутилки с различен по вид и цвят консистенции. Асен бъркал пикото в тава за готвене. Преработват синтетиката и я разпространявал в комплекса, твърдят източници на Флагман.бг.

Юсеин е бил проснат на земята и закопчан с белезници. По случая е образувано досъдебно производство.

Срещу него вероятно ще бъде повдигнато обвинение за държане и производство на наркотици. Освен това е възможно да бъде съден за това, че е държал бургазлийката заключена в помещението, без нейното съгласие, с което противозаконно я лишил от свобода.