Бащата на битото от Перник дете: Разговор със секта промени майка й

Бащата на битото от Перник дете: Разговор със секта промени майка й

Телефонен разговор, продължил цяла нощ, променил майката на 3-годишното дете от Перник, чието видео беше разпространено в социалните мрежи. На него се виждаше как жената го пребива, тъй като „баща им не ги обичал“.

Според Денис Нгуен – бащата, разговорът е бил най-вероятно с представители на сектата, в която жената членувала от известно време.

Адвокатът на Нгуен Мартин Янчев излезе с видео, в което обяснява, че Денис е добър и грижовен родител – способен да се грижи за малкото дете, предава zapernik.com.

Мартин Янчев започна изказването си така: „Правя този клип, поради простата причина, че бащата отказва интервю по телевизията, заради това, че беше направен един неверен негов профил. Беше изкаран едва ли не като съучастник в престъпление, за това, че не е уведомил институциите. Главаната причина за това, е притесненията детето да не му бъде отнето.

Нещата обаче ескалират – жената попада в секта, започва да проявява агресия към детето, както и към него. След един телефонен разговор, който е бил цяла нощ, психиката й се променя тотално. Той е мислил, че ще овладее проблема и ще се справи с това, но не е успял. Тя е изпращала видеоклипове на негов приятел, в които показва агресията към детето си.

Тя не е признавала някои празници, които всички ние празнуваме, имала си е неин бог, нейни виждания за нещата. Това е Денис – бащата на детето, той наистина не е това, за което го изкраха.

Този човек наистина може да бъде един достоен баща, обвинен е за неща, които не са верни…“