Бащата на битото от учителка дете във Варна: Тя изпрати сина ми да си лекува нервите

Учителката от варненското училище СУ „Неофит Бозвели”, която се държала грубо с третокласник, не го прави за първи път. Това стана ясно от думите на родителите на детето, предаде Нова телевизия.

В социалните мрежи беше разпространено видео, на което се вижда учителката да удря шамар на детето.

„В началото на месеца, на 3-ти получих видеоклипа от група във Фейсбук, в която си споделяме задълженията, класната пише какви домашни работи имат децата. Преглеждайки клипа видях, че това, което се случва на този клип е с участието на моето дете. Госпожата му крещи, удря го и му казва да отива ида си лекува нервите, ако не се чувства добре”, споделя бащата на детето Иван Чаталски.

„Когато се прибрах, го попитах какво се е случило днес и той каза, че госпожата го е ошамарила. В последствие ми каза и че това не е първият път, в който това се случва”, каза още той.

Директорът на училището Даниела Игнатова знае за случая и е направила проверка. „Г-н Чаталски ме уведоми за случая още на другия ден. Показа ми клипа. След това аз предприех съответните действия и извърших проверка. Междувременно родителите не са сигнализирали на мен официално. Сигнализирали са официално в Регионално управление по образованието. Оттам също направиха проверка”, коментира тя.

„Разговарях с въпросната госпожа. Тя каза, че е била афектирана, защото ситуацията е била такава. Втора година е учител в училището, има 32 години стаж, като 22 години е била в друго училище”, каза още тя.