Бащата на Кирил Въжаров за убиеца от „Соло“: Синът ми бе убит два пъти

„5432 дни от тази случка. Не усещам да е дошло правосъдие“, това каза пред Нова ТВ Михаил Въжаров, бащата на Кирил Въжаров, който бе убит от Илиян Тодоров пред дискотека „Соло“.

„На първа инстанция е издънката на съдебната система. Досъдебното производство мина страшно бързо. В първия момент съдия Румяна Ченалова водеше стриктно делото, докато усетихме едно по-особено отношение към нас. Адвокатите на подсъдимия станаха едва ли не нейни адвокати. Имаше много потискащи ситуации, това беше целенасочено“, сподели мъжът.

По думите на Михаил Въжаров той е получил имейл, в който се описвало описвало сделка за оневиняването на Илиян Тодоров срещу повишение по служба на магистрати. „Всичко това се случи“, каза още той.

„Нас след разпита от Специализираната прокуратура ни дадоха телефони. Ние се обаждахме, но никой не ни вдигна“, каза още Михаил Въжаров.

„Синът ми бе убит два пъти. Физически от Илиян Тодоров и след това морално от съдиите“, добави той.

Убийството стана през нощта на Велика събота на 2009 г. Илиян Тодоров намушка в гръб и уби 21-годишния Кирил Въжаров и 24-годишния Васил Александров.