Бащата на младата родилка, която издъхна след секцио, шокира с разкрития за трагедията

Роднините на 17-годишната родилка от Панагюрище, която почина дни след секцио, не са информирани за причините за смъртта на момичето. Почерненото семейство ще търси правата си чрез съда. Прокуратурата започна разследване, а в това време новороденото – живо и здраво, все още се намира в частното лечебно заведение и предстои да бъде изписано, съобщава bTV.

Това е била втора бременност за 17-годишната Мария. Преди малко повече от година тя ражда първото си дете. В сряда постъпва в болница за спешно секцио. На втория ден след раждането се оплаква на родителите си. „На гърлото я задушава, не може да диша, „вземете ми бонбони, кисело мляко”. Питаме докторите, а те: „Ще и мине”, разказа през сълзи Огнян Янев, баща на починалото момиче.

Ден по-късно родителите научават, че дъщеря им е в интензивното. Лекарите там обяснили, че я докарали при тях в тежко състояние. И до момента остава неясна причината за смъртта. Д-р Петър Бътовски, който е водил раждането, отказа да коментира.

А междувременно вчера в профила си във Фейсбук бащата качи видеоклип от разговора с доктора, проведен след смъртта на Мария.

Бащата казва, че от болницата са го уверили, че 2 дни след раждането дъщеря му ще бъде изписана. Докторът потвърждава, но казва, че, инцидентът е станал след при раздвижването. От лечебното заведение изказаха съболезнования на роднините.

Окръжната прокуратура в Пазарджик проверява дали смъртта на 17-годишната родилка е причинена от лекарска грешка. До две седмици се очакват резултати.