Бащата на пострадалото момиче: Учителката и друг път е удряла шамари на деца

Децата са влезли със закъснение в час и са вдигали шум в съблекалнята. Учителката по физическо възпитание влиза в класната стая като настоява отсъствията да останат неизвинени, а не като закъснения. Това предизвиква спор с децата и избухване на учителката. „Физически и психически дъщеря ми не е добре. Стресирана е, уплашена е. Държат я под наблюдение в болница“. Това заяви баща на детето, пострадало след като учителката вдига чина и го удря.

„Тя се е скарала със съученичката и е започнала да удря по чина и го е блъснала. След това е треснала вратата. Както винаги, пострадало е невинното дете“, разказва мъжът пред БГТВ. „По-късно започва е да я боли коремът. Никой не ѝ е помогнал. Стигнала е до вкъщи и е припаднала. Никой не ни се обади“, лаза Христо Пондов.

„Това не е първи случай с тази учителка. Крещяла е, вдигала е скандали, дори е удряла шамари на деца. Дори е викана телевизия“, сподели бащата на пострадалото 11-годишно дете.

„След този случай искам да се задействат институциите и да се вземат мерки. Да не се замажат нещата“, каза още той.

„Учителката е склонна да се кара. Не отричам да е удряла шамари и да е имало физическо насилие. Провеждала съм разговори с нея и съм я съветвала да е по-умерена. Това коментира директорката на училището в село Яна Райна Стоилова.

„Учителката каза, че не е разбрала, че е ударила детето. То не е казало веднага, че го боли. Чак в последния час, детето се е оплакало от болки и си е тръгнало. Предполагам, че е вдигнала чина и така е ударила детето“, разказа тя.

„Сега следват проверки. След този случай ще има наказание. Има случаи, в които учителите си изпускат нервите“, призна още Стоилова.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share