Бащата на пребития ученик в Пловдив: Не е ял от 2 дни, окото му едва се отваря

Бащата на пребития ученик в Пловдив: Не е ял от 2 дни, окото му едва се отваря

Пребитият от съученик осмокласник Красимир Наков не е ял от два дни и изпитва изключителен физически дискомфорт. Освен това едното му око е толкова надуто, че е почти затворено. Това заяви пред „Марица“ баща му, който носи същите имена като наследника си.

Поредният случаи на агресия в пловдивско училище се разигра в непосредствена близост до Професионалната гимназия по битова техника между двете смени.

По думите на бащата на Красимир Наков лекарите все още не можели да установят какви са уврежданията по окото и не се знаело дали ще може да вижда с него. Очаква се осмокласникът да остане под медицинско наблюдение поне още 3 дена.

„Показваха му снимки, но явно е неориентиран все още и не може да разпознае нападателя си“, обяснява бащата на пребития Красимир Наков.

След инцидента синът му обяснил, че ударът бил нанесен от 10-класник, който се опитал да му продаде непотребни учебници – не за 8 клас, а за 9 клас. Когато му отказал, той го попитал защо говори „с глас на обратен“. Той им отвърнал, че може да говори както си иска, защото гласът си е негов. „Синът ми паднал на земята и за кратко загубил съзнание“, обяснява бащата на пострадалия.

Преди да се премести в ПГ по битова техника младежът е учил в СУ „Св. Патриарх Евтимий“. „Там не е имал проблеми със съучениците си. По принцип не е конфликтен, държи се изключително възпитано и изкарва добри оценки“, твърди бащата на пребития Красимир Наков. Завършил седми клас с успех над 5.00, а на изпита по математика изкарал над 4, по български език и литература – 5.